Kikärtsbullar aka Falafel

Elin skriver:
 
När jag var i Paris åt jag så sjukt god falafel. Inte för att detta recept smakar likadant, men gott blev det! Biffarna höll ihop väldigt bra och var lättstekta (även om det kanske inte framkommer av bilden...=) )
 
 
 
 
2 portioner
 
1 burk kikärtor
1 ägg
1/2 - 1 msk mjöl
1 klyfta vitlök
Spiskummin
Salt, Peppar
Olja
 
Mixa helt enkelt allt i en mixer tills du har en formbar konsistens på smeten. De kan eventuellt behöva mer mjöl. Hetta sedan upp olja i en stekpanna och forma biffar. Stek dem på ganska hög temperatur tills de är gyllene på båda sidor.
 
Servera med valfria tillbehör, men pitabröd, grönsaker och en yoghurtsås är alltid gott!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0