Försenade pepparkakor

Elin skriver:
 

Gott nytt år! Efter en välbehövlig julledighet (som i och för sig pågår en vecka till, inkluderat tentaplugg) kanske jag ska ta tag i bloggen litegrann. Samtidigt kan man ju fundera på vart systern har försvunnit...
 
Nåväl, här är julens pepparkakor. Supergoda och lite sprödare än vanliga. Jag gjorde en halv sats och det var precis lagom att fylla en burk med. Receptet är härifrån.
 
 
 
Massa goda pepparkakor
 
1 1/2 dl mörk sirap
1 1/2 dl strösocker
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen kanel
1 tsk rivet citronskal
1 1/2 tsk bikarbonat
100 g smör
1 ägg
250 g vetemjöl
 
 
 
 
( spana specifikt in de juliga fladdermössen och krokodilen som gömmer sig bakom geten...)
 
 

Blanda sirap och socker i en kastrull och värm upp på spisen. Tillsätt kryddorna, citronskal och bikarbonat. Rör om och ta kastrullen från plattan när massan sjuder. Rör ner smöret och låt kallna.

Vispa upp ägget och tillsätt det och mjölet. Arbeta degen tills den är blank och smidig. Låt degen vila över natt i kylskåp.

Sätt ugnen på 175 grader.

 

Kavla degen tunt och tryck ut kakor med pepparkaksmått. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt och grädda dem ca. 5 minuter i ugnens mitt.

 

 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0