Rotselleri-cremé

Elin skriver:
 
När jag och bästa systern anordnade nobelmiddag förr-förra året bjussades det på fisk med rotsellericremé. Och jäklans, vilken god cremé! Den är av den klassen att man kan äta bara den med sked...
Nu gjorde jag den igen, men denna gången till wraps med citronpicklad rödlök, vitkål och paprika. Smaskens!
 
 
(Ber om ursäkt för den mest oinspirerande bilden någonsin, men jag var för hungrig för att tända lampan...)

 
 
Rotselleri-cremé
 
200 g rotselleri
100 g skållad mandel
2 vitlöksklyftor
1/2 burk cremé fraiché
Olivolja
Några msk citronsalt
Salt, Peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och tärna rotsellerin. Blanda med olja och vitlöksklyftor. Blanda ner mandeln och ugnsrosta ca 20 minuter, tills rotsellerin är mjuk. Låt svalna lite. Mixa ihop tilsammans med citronsaft. Blanda ner cremé fraiché och smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0