Citron och blodapelsinmarmelad

Elin skriver:
 

Känner ni för en C-vitaminboozt i det eviga snökaoset eller bara har några citrusfrukter som ligger och skräpar? Perfekt, koka en marmelad!
 
 
 
 
Citron och blodapelsinmarmelad, 1 liten burk
 
1 citron
1 liten blodapelsin
Vatten
Syltsocker, ca 90 g
 
Börja med att skära av skalet från frukterna med en vass kniv. Se till att inte få med det vita. Strimla skalet fint. Skär sedan fruktköttet i små bitar. Lägg i en kastrull och häll på ca 1-2 dl vatten. Väg det som du lagt i kastrullen och tillsätt sedan socker. Sockret ska väga hälften av citrusröran + ca 10 gram. I mitt fall vägde massan ca 170 g och då tog jag 90 g socker. Ställ in ett fat i kylen
 
Koka sedan kraftigt ca 5-10 minuter. Skumma under tiden. Ta lite marmelad och lägg på det kalla fatet. Går det att göra ett streck i den och den inte rinner ihop är den klar. Häll upp på en varmburk och låt svalna i kylen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0