Lasange med sojafärs

Elin skriver:
 

Om det är något jag verkligen saknar med att inte äta kött är det hamburgare, blodpudding och lasange! En sådan himla tur så att det finns sojafärs att ta till när man ska göra en lasange. När man sedan får extrapris på ost kan det inte gå fel...
 
 
 
 
 
4-5 portioner
 
300 g sojafärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 skvätt chillisås samt balsamvinäger
Salt, Peppar, Oregano
Olja
 
2 msk smör
2 msk mjöl
Mjölk
Salt, peppar, muskotnöt
 
200-300 g riven ost
Lasangeplattor
 
Börja med att hacka lök och vitlök och fräs mjuk i olja. Blanda ner sojafärsen och stek en stund. Häll sedan på resten av ingridienserna och låt puttra en stund, men minst 30 minuter.
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och vispa sedan ner mjölet. Häll på mjölk, undan för undan tills såsen kokar upp och tjocknar. Krydda och låt småsjuda 5-10 minuter.
 
Bottna en ugnsform med lite färssås. Varva sedan lasagneplattor, färssås, bechamélsås och riven ost. Avsluta med bechamélsås och riven ost. Grädda ca 45 minuter tills lasangeplattorna är mjuka.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0