Fläskfilé med senapssås

Louise skriver:
Ledningen på jobbet ville öka matintresset hos de anställda på frivilligbasis, så de satte upp en lapp på anslagstavlan att de som var intresserade kund skriva upp sig och på så sätt få en matkasse med utgångspunkt från ett recept ur tidningen "Månadens skörd" som finns i butiken. I matkassen skulle det finnas tillräckligt med ingredienser så det skulle räcka till alla i hushållet. Som motprestation skulle vi fotografera maten och skriva ett omdömme. Därför passar det bra att blogga om denna rätt och det här är vad vi fick laga:
 
4 port.
 
Ingredienser:
 
600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk dijonsenap
1 msk majsstärkelse
1 ask färska sockerärtor à 500 g
1 påse salladslök
1 knippe rädisor
1 msk olivolja
persilja
 
Gör så här:
 
Putsa köttet och skär det i skivpor. Skala och hacka lök och vitlök.
Bryn köttet i oljan i en stekpanna. Tillsätt löken och fortsätt att bryna någon minut. Krydda med salt och peppar.
 
Vispa ihop matlagningsgrädde, vatten, kalvfond, senap och majsstärkelse. Blanda ner det tillsammans med köttet. Låt det koka 3-5 minuter.
 
Ansa och skölj sockerärtor, salladslök och rädisor. Dela dem i önskad storlek, Skölj och hacka persiljan. Stek grönsakerna mycket hastigt i olivolja, krydda med salt och peppar. Tillsätt persiljan mot slutet av stekningen.
 
Servera grönsakerna tillsammans med fläskfilén och pressad potatis.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0