Ingefäraflarn

Elin skriver:

Snabbakade småkakor som är sjukt goda, vad mer kan man begära? Dock är de väldigt spröda så var lite försiktig i hanteringen av dem...






Spröda ingefärsflarn , ca 20 st


50 g  smör
1/2 dl socker
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk vaniljsocker
3/4 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör, socker, ingefära och vaniljsocker smidigt. Tillsätt mjölet och arbeta ihop degen. Bred ut smeten, till runda kakor ca 7 cm i diameter, på mjölad plåt . Grädda kakorna mitt i ugnen ca 5 min.  Lossa kakorna med vass kniv. Låt svalna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0