Skrädmjölskakor

Louise skriver

Jag har en brödbok som en gammal kurskompis till mig skrivit, "landskapsbröd" av Karl-Johan Börjesson. En mycket trevlig bok med ett bröd för varje landskap med en historia kring varje bröd. För ett tag sedan besökte vi en gårdsbutik och kom då över Skrädmjöl och i brödboken ingick detta mjöl i Värmlands bröd, Skrädmjölskakor. Så igår var det dags att prova receptet.
 
Ingredienser:

100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
½ dl socker
2 tsk salt
4 dl skrädmjöl
ca 8 dl vetemjöl
 
Gör så här:

Smält margarinet och tillsätt mjölken. Värm tills degvätskan blir fingervarm och rör ut jästen med denna.
Blanda ner saltet, sockret och mjölet och arbeta väl. Spara lite av vetemjölet till utbakningen.
Degen ska inte jäsa i bunken.
Dela upp degen i 16 delar och platta ut dem till runda kakor. Låt jäsa på plåten i 30 minuter.
Nagga med gaffel och grädda kakorna i mitten av ugnen i 250° C i ca 10 minuter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0