Budapestrulle

 
Louise skriver:

I helgen hade jag bästaste syster på besök och som vanligt när vi träffas blir det bakning och matlagning för hela slanten... Denna gången gav vi oss på Budapestrulle, men eftersom vi inte tål hasselnötter ersatte vi dessa med mandel. Allt flöt på bra och när vi kom till momentet när vi skulle vända på kakan var vi båda glada att vi var två, så tänk på detta när ni bakar, att det kan vara bra att ha en hjälpande hand vid detta moment...
 
 
10-12 bitar
Ugn: 175°C
Ingredienser:
5 äggvitor
3 dl socker
150 g finhackad sötmandel (i originalreceptet är det hasselnötter)
1 dl vetemjöl
1-2 msk kakao
1 påse (50 g) mandelspån
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 burk (300 g) mandarinklyftor
Garnering:
Florsocker

Gör så här:
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt hela tiden att vispa.
Blanda hackad mandel, mjöl och kakao och vänd försiktigt ner det i äggviteskummet.
Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, täckt med smort bakplåtspapper.
Strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen 15-20 min.
Stjälp upp kakan på sockrat papper. Låt den svalna under långpannan. Dra loss pappret ovanpå.
Vispa grädden till fyllingen. Låt mandarinklyftorna rinna av väl och vänd ner dem i grädden.
Bred på fyllningen. Rulla ihop tårtan, utan att den spricker. Man måste rulla ganska löst.
Sikta ev. över florsocker.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0