Smördegsbakad lax

Elin skriver:
 
Någon dag ska jag göra egen smördeg. Dock inte idag, för då ska jag göra croissanter av resterna efter denna rätt. Egentligen är smördeg en väldigt bra uppfinning men jag önskar att den färdigköpta inte skulle innehålla så mycket läskigheter. Hur som hellst, här är ettrecept påsmördegsbakad lax.
 
 
 
 
 
2 portioner
 
2 laxbitar, á 150 g
1/2 paket fryst smördeg
2 nävar mangold eller spenat
1 vitlöksklyfta
2 msk soltorkad tomat-puré
Smör
 
Sätt ugnen på 175-200 grader. Tina smördegen enligt anvisning på paketet. Smält smören och finhacka vitlöken. Fräs den i smöret och lägg i mangolden/spenaten bara såatt den sjunker ihop. Ställ åt sidan. Kavla ut två plattor som täcker laxen. Bre på soltorkad tomat-puré, lägg på laxen och toppa med mangolden/spenaten. Vik ihop degen till paket med skarven neråt. Om man vill kan man pensla paketen med ägg för finare färg. Grädda ca 20 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0