Ugnsrostade rotfrukter
Elin skriver:
Nu när jag enbart lagar mat åt mig själv blir det lätt såenformigt och tråkigt. Det blir liksom samma matlåda 4 gånger på rad. Här är dock ett recept somär enkelt att variera, billigt och riktigt gott.
Rostade rotfrukter
2 morötter
1 palsternacka
2 potatisar
2 små klyftor butternut squash
Torkad timjan
Pumpakärnor
Salt, Peppar
Olja
Sätt ugnen på 175-200 grader. Skala alla rotfrukterna och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda. Låt dem stå i ugnen tills de är mjuka, ca 30-45 minuter. Rosta under tiden pumpakärnorna i en torr stekpanna. Strö över dem när rotfrukterna är klara och servera med t.ex tzatsiki eller fetaostdip.
Nu när jag enbart lagar mat åt mig själv blir det lätt såenformigt och tråkigt. Det blir liksom samma matlåda 4 gånger på rad. Här är dock ett recept somär enkelt att variera, billigt och riktigt gott.
Rostade rotfrukter
2 morötter
1 palsternacka
2 potatisar
2 små klyftor butternut squash
Torkad timjan
Pumpakärnor
Salt, Peppar
Olja
Sätt ugnen på 175-200 grader. Skala alla rotfrukterna och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda. Låt dem stå i ugnen tills de är mjuka, ca 30-45 minuter. Rosta under tiden pumpakärnorna i en torr stekpanna. Strö över dem när rotfrukterna är klara och servera med t.ex tzatsiki eller fetaostdip.
Kommentarer
Postat av: Lisa
aaw, sötis <3 planerar att komma och hälsa på dig i november om det går för sig :D
Trackback