Massa Mazariner
Elin skriver:
Mitt internet här i nya huset krånglar galet mycket, så vänta er inte alltför mycket bloggande.
Här är ett utlovat recept på födelsedagsmazariner. Mycket smaskiga, och faktiskt inte så svåra att göra själv som man skulle kunna tro.
Ca 25 stycken
Mördeg:
4 dl vetemjöl
1/2 dl socker
200 g smör
1 äggula
Fyllning:
50 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
2 medelstora kokta kalla potatisar
65 g mandel
2 droppar bittermandelolja
1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
Börja med mördegen. Lägg mjölet i en skål och forma en grop i mitten som du fyller med fetten skuret i bitar och socker. Arbeta ihop till en deg, eller använd matberedare. Platta ut degen, läg gi plastpåse, och låt vila i kylen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Tryck sedan ut degen i smörjda aluminiumformar och ställ kallt. Rör fett och socker poröst och tillsätt sedan ett ägg i taget. Riv potatisen och rör ner den i smeten. Finfödela mandeln och blanda ner med vetemjöl och bakpulver.
Man kan också göra degen i matberedare. Finfödela då först mandeln med sockret. Tillsätt sedan allt annat på samma gång, fetten och potatisen i bitar. Blanda till en jämn och porös massa.
Fyll formarna till 2/3 med smeten. Grädda på en plåt mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt svalna. Gör sedan glasyren och bred på.
Mitt internet här i nya huset krånglar galet mycket, så vänta er inte alltför mycket bloggande.
Här är ett utlovat recept på födelsedagsmazariner. Mycket smaskiga, och faktiskt inte så svåra att göra själv som man skulle kunna tro.
Ca 25 stycken
Mördeg:
4 dl vetemjöl
1/2 dl socker
200 g smör
1 äggula
Fyllning:
50 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
2 medelstora kokta kalla potatisar
65 g mandel
2 droppar bittermandelolja
1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
Börja med mördegen. Lägg mjölet i en skål och forma en grop i mitten som du fyller med fetten skuret i bitar och socker. Arbeta ihop till en deg, eller använd matberedare. Platta ut degen, läg gi plastpåse, och låt vila i kylen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Tryck sedan ut degen i smörjda aluminiumformar och ställ kallt. Rör fett och socker poröst och tillsätt sedan ett ägg i taget. Riv potatisen och rör ner den i smeten. Finfödela mandeln och blanda ner med vetemjöl och bakpulver.
Man kan också göra degen i matberedare. Finfödela då först mandeln med sockret. Tillsätt sedan allt annat på samma gång, fetten och potatisen i bitar. Blanda till en jämn och porös massa.
Fyll formarna till 2/3 med smeten. Grädda på en plåt mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt svalna. Gör sedan glasyren och bred på.
Kommentarer
Postat av: Delikata Recept
Ser jättegott ut! Har aldrig testat att baka dessa, nått att ge sig på kanske..? :)
Postat av: Wesslantjej
Dem ser superfina och goda ut! Hoppas det blev ett bra fikakalas!:)
Trackback