Shortbreads

Elin skriver:

På mitt jobb hade vi skottish night-tema förra veckan. Då bakade jag tre plåtar sådana här kakor och de gick åt som smör i solsken. GAlet goda är de och borde förses med varningstext. Receptet är härifrån



ca 80 st

8 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl maizena
2 dl strösocker
450 g osaltat smör
3/4 tsk salt
Bakplåtspapper
Extra mjöl till utbak
Låt smöret ligga framme och bli mjukt. Blanda jämnt med sockret med en trägaffel. Mät upp vetemjöl, maizena och salt. Sikta ner i smörblandningen genom en sil. Blanda alla ingredienserna till en kakdeg.

Skopa upp smeten på en bakpappersklädd plåt. Platta ut den med lätt mjölade händer och kavla ut den tjockt och slätt så att den täcker hela arket. Ställ plåten i kylskåp en halvtimme, så kan du skära snyggare snitt sedan.

Skär degen i rektangulära rutoroch pricka varje kaka fyra gånger med en gaffel, hela vägen igenom så att kondensen inte stannar i kakorna ( Efter halva gräddningstiden kan det vara bra att göra om detta så att kakorna behåller sitt mönster).

Grädda i mitten av ugnen, 150 grader  i 60 minuter, kakorna ska vara ganska bleka. Låt svalna och ät sedan upp dem, de är galet goda!

 

Mycket smör går det åt



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0