Mannagrynspudding

Elin skriver:

En någorlunda spontan hemresa blev av i helgen, och vad underbart det var att se en riktig Östgötsk höst! Man uppskattar inte det man har nära förrens man åker bort och kommer hem igen.  Men mig hem följde en hel hög med fina äpplen så idag ska det kokas kräm. Här är dock ett annat recept,en maffig mannagrynspudding!


 

 

1 portion

2 msk mannagryn

2,25 dl mjölk

1 nypa salt

1 ägg

8 hackade mandlar

Ev. En liten droppe bittermandelolja

 

Sätt ugnen på 200.

Koka upp mjölk, mannagryn och salt. Sjud på låg värme tills det blir en gröt. Rör i ägg, mandel och eventuellt bittermandelolja. Häll i en smord portionsform och grädda ca 30 minuter.

Först sväller puddingen upp som en sufflé, men efter ett tag sjunker den ihop. Servera med bär (jag kokade ihop hallan och blåbär med lite honung)

 


Kommentarer
Postat av: Orgeltanten

MUUUMS! Ser ju hur gott ut som helst!!! Detta måste ju provas nån dag! Kul mä denna blogg!!!! Här kommer jag att hänga titt som tätt! Basånivet!

2011-10-11 @ 21:14:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0