Grönsaksgratäng

Elin skriver:

Som nästan-vegetarian krävs det lite variation på den eviga vegetariska lasangen. Den är jättegod men lite ombyte förnöjer. En grönsaksgratäng som smakar stuvad spenat är då perfekt.




Grönsaksgratäng, 3-4 portioner

3 morötter
1 liten squash
200 g fryst spenat
1 tomat

sås
Smör, ca 25 g
1 msk mjöl
ca 2 dl mjölk
Riven ost
Mögelost
Timjan
Muskotnöt
Salt, Peppar


Sätt ugnen på 175 grader.
Skiva morötterna rakt över och sedan i remsor. Koka dem nästan mjuka. Skiva squashen i remsor och salta dem lätt. Tina spenaten.

Smält smöret och rör ner mjöl. Vispa ut redningen med mjölken så inga klumpar finns kvar. Låt såsen tjockna på svag värme och låt den vanliga osten smälta ner.

Fördela alla grönsaker i en form och blanda med såsen. Skiva tomaten och lägg överst. Toppa med bitar av mögelost och eventuellt vanlig ost. Grädda ca 30 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0