Knapriga kardemummakakor

Louise skriver


Förutom goda scones serverades dessa fantastiska småkakor. Väldans lätta att göra, vansinnigt goda och så blev det många... väldigt många!

KNAPRIGA KARDEMUMMAKAKOR

Ingredienser till ca 100 kakor:

1 msk hel kardemumma
200 g smör
1 ½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
5 dl vetemjöl (300 g)
1 tsk bikarbonat

GÖR SÅ HÄR:

1. Stöt kardemumman grovt i mortel. Rör smör, socker och sirap poröst, gärna i matberedare. Tillsätt kardemumma och mjöl, bladat med bikarbonat.
2. Dela degen i två bitar och forma till två rullar, ca 4 cm i diameter. Linda in dem i plastfolie och lägg i kylskåpet ca 1 timme.
3. Sätt ugnen på 175° C. Skär rullarna i tunna skivor som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter. Låt kakorna kallna på galler.

Kakorna håller ca två veckor i burk med lock. Eller också kan de frysas och då håller de i ca tre månader i frysen.

Trackback
RSS 2.0