Grahamsscones

Louise skriver:

Ibland träffas jag och några väninnor och slöjdar tillsammans. Det kan bli stickning, virkning, trådslöjd eller vad man har lust med för tillfället. Givetvis är fikat minst lika viktigt som slöjdandet. Förra veckan var de här och då bjöd jag på lite brunch. Det bjöds på världens bästa bröd, scones, småkakor och en kladdkaka med lingon. Gott minsann. Idag kommer scones receptet och i morgon kommer fortsättningen.

GRAHAMSSCONES


ca 8 st

Ingredienser:
2 ägg
2 msk olivolja
1 dl matyoghurt eller crème fraiche
3 dl vetemjöl (180 g)
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1 dl grovhackad torkad frukt, t.1x. aprikoser eller fikon

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°C. Vispa ihop ägg, olivolja och yoghurt. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll i äggblandningen och blanda ordentligt. Vänd ner frukten.
2. Ta upp degen på mjälat bakbord. Platta ut den ca 2 cm tjock. Ta ut åtta rundlar med kakmått, ca 7 cm i diameter.
3. Lägg sconesens på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakdu. Servera gärna med jordgubbssylt.

Trackback
RSS 2.0