Skaldjursrisotto

Elin och Louise skriver:

Sen skapade vi själva risotton.



Ingredienser:
4 port

4 dl avorioris
2 schalottenlökar
1-2 msk smör
1 dl vitt vin
8-9 dl fond
1-2 dl färskriven parmesanost
Räkor
Kräftor
Paprika, finhackad
Persilja
Salt och peppar

Gör så här:
Hacka schalottenlökarna fint.
Smält smöret i en kastrull och fräs löken mjuk.
Häll i riset efter någon minut och fräs alltsammans glansigt under 2-3 minuter.
Tillsätt vinet.
Späd sedan i omgångar och under omrörning med fonden.
Låt riset suga upp all buljong innan mer hälls på.
Koka på svag värme och fortsätt späda med fond.
Detta kommer att ta ca 20 minuter tills riset är mjukt.
Rör i den färskrivna parmesanosten och eventulett en extra klick smör.
Smaka av med salt och peppar.
Rör i paprika och persilja.
Servera med räkor och kräftor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0