Hjärtekakor
Glad alla hjärtans dag!
4,5 dl vetemjöl
200 g smör
knappt 1 dl socker
1 ägg
1 msk vatten
1 halv vaniljstång ( eller vaniljsocker efter smak, ca 1 tsk)
Hårt godis ( jag använde tutti-frutti-karameller)
Blanda mjöl, socker och vanilj i matberedaren. Mixa i kylskåpskallt smör, skuret i bitar. Pulsmixa sedan i ägget och vattnet tills det precis blir en deg. Lägg den i plastfolie och låt vila i kylskåp minst en halvtimme.
Krossa godiset riktigt fint till ett vitt pulver. Kavla ut degen på mjölat bakbord och stansa ut den form du vill ha på kakorna. Skär ut en form i mitten av dem och lägg på bakplåtspapper. Fyll sedan hålet med godispulver och grädda i 7-8 minuter på 200 grader. Provgrädda alltid en kaka först och se så att temperaturen stämmer.
( det här receptet är även ett bidrag till Månadens sötsak på Söta saker)