Citron-cheesecake

Elin skriver:


Cheesecake är nog den ultimata kakan för mig och den är så enkel att laga med! Nackdelen ( om man nu kan kalla det så) är att mitt favoritrecept ger ungefär 15 bitar och det orkar inte ens jag äta upp. Här är ett recept på en lite mindre variant som fungerar bra som nödläsning, även om inget slår Leilas blåbärsvariant..





Citroncheesecake

 

200 g digestivekex

100 g smör

250 g philadelphiaost

250 g kesella

1,5 dl florsocker

1 krm salt

2 citroner

3 ägg


Sätt ugnen på 175 grader. Smält sedan smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare till smulor och häll i det smälta smöret. Tryck ut i en form med löstagbar kant och förgrädda 10 minuter.

Vispa osten och kesellan krämigt med elvisp. Sikta i florsockret och blanda ner saltet och rivet skal från en citron. Rör ner ett ägg i taget och pressa ner saften från båda citronerna. Fyllformen med smet och grädda 30 minuter. Låt stå i kylen minst några timmar.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0