Tiramisu
Louise skriver:
En väldans god efterrätt...
4 port
Tid ca 20 min + minst 4 timmat i kylen
Ingredienser
2 ägg
4 msk socker
200 g mascarponeost
2 msk konjak, kaffe, kakao- eller mandellikör eller pressad apelsin (jag tog apelsinlikör... blev kalasggott!)
1½ dl starkt kallt kaffe
12 savoiardikex
kakao
Gör så här:
Separera äggens gulor och vitor.
Vispa gulor och socker pösigt.
Rör ner osten, lite i taget, till en slät krämig massa.
Smaksatt med konjak, likör eller pressad apelsin.
Vispa vitorna och vänd ner dem i ostmassan.
Doppa hälften av kexen i kaffe och lägg ut dem i portionsglas eller på ett lågt serveringsfat.
Bred över hälften av krämen.
Doppa sedan resten av kexen i kaffet och lägg på dem.
Täck med resten av krämen.
Låt stå kallt 4-5 timmar eller längre.
Sikta över kakao vid servering.
En väldans god efterrätt...
4 port
Tid ca 20 min + minst 4 timmat i kylen
Ingredienser
2 ägg
4 msk socker
200 g mascarponeost
2 msk konjak, kaffe, kakao- eller mandellikör eller pressad apelsin (jag tog apelsinlikör... blev kalasggott!)
1½ dl starkt kallt kaffe
12 savoiardikex
kakao
Gör så här:
Separera äggens gulor och vitor.
Vispa gulor och socker pösigt.
Rör ner osten, lite i taget, till en slät krämig massa.
Smaksatt med konjak, likör eller pressad apelsin.
Vispa vitorna och vänd ner dem i ostmassan.
Doppa hälften av kexen i kaffe och lägg ut dem i portionsglas eller på ett lågt serveringsfat.
Bred över hälften av krämen.
Doppa sedan resten av kexen i kaffet och lägg på dem.
Täck med resten av krämen.
Låt stå kallt 4-5 timmar eller längre.
Sikta över kakao vid servering.
Kommentarer
Trackback